Frederik Tanghe

Metaalcreaties met een ziel

Metaal is een levende materie

Mijn creatieve geest staat nooit stil. Steeds ben ik op zoek naar nieuwe toepassingen en technieken. Van klassieke metaalbewerking tot smeden en ontwerpen van juwelen. Ik wil ze allemaal beheersen met de bedoeling deze technieken te combineren en creatief toe te passen.

Usable metal art

Voor mij moet een object altijd een functie hebben. Om die reden moet het ook kwalitatief en duurzaam zijn. Daarom werk ik vooral met roestvast staal (rvs) als basismateriaal. Rvs is een stug materiaal om mee te werken, maar het is erg duurzaam. Elk ontwerp is zeer doordacht en afgewerkt met de grootste precisie.

 

Al mijn creaties komen tot stand in mijn atelier en zijn van mijn hand.

Als ik werk met metaal vergeet ik de tijd

Eigen ontwerpen bedenken en daarna verwezenlijken, geef een grote voldoening.

Bridge collectie
Website bijgewerkt. Nieuwe collectie bridge is toegevoegd. De Bridge collectie is gebaseerd op de Rakotzbrug in het Duitse Kromlau. De Rakotzbrug of Duivelsbrug werd gebouwd in 1860 en spreekt tot de verbeelding, omdat de stenen brug met zijn spiegelbeeld in het water een perfecte cirkel vormt. Geïnspireerd door de perfecte vorm van de brug ontwierp ik twee finale designs.
New objects of the edge collection. Bronze and Silver finish. #metalart #vaze #metalartist #metaldesign #hib #frederiktanghe #oneoff #handmade #handmadecrafts